- Úvod
- káva arabica - jednodruhová
- Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB EP
Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB EP
- Novinka

- Akce
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB EPSkladem180,00 Kč156,52 Kč bez DPH
Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB EP
Regionální káva San Rafael z Kostariky je pěstovaná v nadmořských výškách 1200 až 2000 m n. m., na bohaté vulkanické půdě. Má dostatek slunce, srážek a tepla, což jsou základní pomínky pro vznik kvalitní kávy. Káva je při zpracování ručně tříděna. Zpracovává se mokrou metodou. Káva je odrůdy Catuaí, Caturra.
V chuti ucítíme tóny čokolády, sladkých ořechů a švestek. Tělo kávy je střední a smetanové. Ovocitost je lehká a příjemná.
Kostarika
Kostarika je středoamerický stát s 5 miliony obyvatel. Produkce kávy tvoří přibližně 25% exportu této země. Do Kostariky se kávovníkové keře dostaly v roce 1779 a Kostarika se tak stala první středoamerickou zemí, kde se káva začala pěstovat. Tato země je tradičně pěstitelskou velmocí a to především v oblasti kvality kávy. Vliv na to má nejen tradice a výborné pěstitelské podmínky, ale také důraz na kvalitu pěstování a zpracovaní kávy. Káva se zde pěstuje od nadmořské výšky 1200 metrů, na kyselé sopečné půdě, která je pro pěstování kávovníků žádoucí. Kostarická mokrá metoda zpracování kávy je celosvětově uznávaná a mezi znalci velmi ceněná. Pěstuje se zde pouze arabica a robusta je zde zakázána. Hlavní oblasti pěstování v Kostarice jsou Tarrazu, La Minita, Tres Rios a Sarchi.