S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

 

For Help - Autismus

 

 

Podporujeme For Help – Autismus. 

 

O pár kaček levnější

cena 124,00 Kč
skladem
cena 779,00 Kč
skladem

» Džezva
Džezva

Tento způsob je jeden z nejstarších na světě. Nazývá se rovněž káva arabská nebo turecká. Nemá však nic společného s přípravou kávy, kterou v Čechách nazýváme tureckou (lidově turek). Pro přípravu potřebujeme konvičku, která se jmenuje džezva. Nejčastěji bývá vyrobena z mědi a tvarově připomíná kužel, přičemž spodní část je širší. Při tradiční přípravě nejdříve vložíme třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat a poté nalijeme do dvou třetin objemu džezvy  vlažnou vodu. Přidáme jemně umletou kávu. Ohříváme až do chvíle, kdy nápoj uvnitř začne pěnit a stoupat do horní části. V tento okamžik přestaneme džezvu ohřívat a pěnu lehce sklepeme. To opakujeme ještě dvakrát. Poté kávu opatrně nalijeme do šálků a dáváme pozor, abychom nenalili do šálku i kávovou sedlinu. Tato příprava kávy je rituálem a zcela jistě Vás zaujme.