S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

 

For Help - Autismus

 

 

Podporujeme For Help – Autismus. 

 

O pár kaček levnější

cena 124,00 Kč
skladem
cena 779,00 Kč
skladem

» Espresso
Espresso

Espresso vzniklo v Itálii, počátkem 20. století. Podstatou přípravy je, že pod tlakem 7 až 9 barů, v době 25 až 30 sekund, proteče přes 7 gramy kávy voda, o teplotě 88 až 90 st. °C. Mírná korekce těchto parametrů již záleží na každém baristovi, který kávu připravuje. Zde právě vyniknou zkušenosti a um baristy.  Při tomto postupu se z pomleté kávy do nápoje uvolní nejvhodnější složky kávy v tom správném poměru. Pro správné espresso je rovněž důležitý tlak, kterým se upěchuje káva, přes kterou je protlačena horká voda. Při příliš silném upěchování, vznikne větší tlak a připravená káva již nemá ty nejlepší vlastnosti. Prázdný šálek pro espresso, by měl být při přípravě předehřátý na kávovaru, nebo horkou vodou. Na kávě musí vzniknout malá vrstva pěny o výšce 1 až 2 mm, která se nazývá crema.  Pokud požadujeme větší objem kávy, tak bychom nikdy neměli zvětšovat množství vody, která je protlačována přes kávu. Pro zachování správných chutí, dolijeme pouze připravené espresso horkou vodou.

Nápoje připravované z espressa