S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

 

For Help - Autismus

 

 

Podporujeme For Help – Autismus. 

 

O pár kaček levnější

cena 124,00 Kč
skladem
cena 779,00 Kč
skladem

» Hrubost mletí kávy
Hrubost mletí kávy

Většina z nás si doma často připravuje kávu  a to různými způsoby. Je to alchymie a pro mnohé opravdový rituál. Někdy se však nevědomky dopouštíme chyb, které výslednou chuť negativně ovlivní. Mletí kávy je bezesporu základem a dá se zde mnoho pokazit. Samozřejmostí je, že kávu musíme mlet těsně před její přípravou. Neměla by být umleta déle než 15 minut. Pokud koupíme již pomletou kávu, tak ji i sebekvalitnější balení neuchrání od zvětrávání a zákonitě si nemůžeme připravit tak skvělou kávu, jako když použijeme kávu čerstvě namletou. Dalším důvodem proč nepoužívat kávu pomletou delší dobu, je skutečnost, že káva výborně pohlcuje okolní pachy a vlhkost, což ji samozřejmě zároveň znehodnocuje. Každý způsob přípravy kávy si vyžaduje jinou hrubost mletí. Právě o hrubosti mletí kávy Vám chceme poradit, jak si připravit kávu o něco lepší.

Stupně hrubosti mletí :

EXTRA JEMNÉ MLETÍ

Káva umletá na hrubost (nebo spíše jemnost) připomínající „pudr“. Káva po umletí tvoří hrudky. Tento způsob mletí je ideální pro přípravu v džezvě, tedy pro pravou tureckou kávu.

 

JEMNÉ MLETÍ

Tato umletá káva nám připomíná „hrubou mouku“. Používá se pro přípravu espressa.

STŘEDNĚ JEMNÉ MLETÍ

Nejvíce se středně mletá káva podobá hrubosti „stolní soli“. Uplatnění najde při přípravě ve vacuum potu a v moka konvičce.



STŘEDNÍ MLETÍ

Hrubost je obdobná jako u „hrubého mořského písku“. Toto mletí kávy je vhodné pro „DRIPER“ překapávač. Rovněž se používá při přípravě zalévané kávy (český turek).



HRUBÉ MLETÍ

Káva, takto pomletá je velmi podobná hrubosti „mořské soli“. Jednotlivé kousky kávy jsou často větší než 1 mm. Nejčastěji se používá pro přípravu ve French pressu.

Hrubé mletí

A co Aeropress? Jakou zvolit hrubost mletí pro tento způsob přípravy? Záleží jen na Vás. U Aeropressu lze volit různou hrubost mletí, dobu louhování a způsoby přípravy. Aeropress je velmi jednoduché a cenově nenáročné zařízení na přípravu kávy, které však poskytuje více možností jak ovlivnit výslednou chuť. Ne nadarmo se pořádá mistrovství světa v přípravě kávy Aeropressem.