S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

 

For Help - Autismus

 

 

Podporujeme For Help – Autismus. 

 

O pár kaček levnější

cena 124,00 Kč
skladem
cena 779,00 Kč
skladem

» Český turek
Český turek

Zalévaná káva neboli český turek, je v našich domácnostech nejrozšířenější způsob přípravy kávy.  Bohužel se však také jedná o nejméně kvalitní způsob přípravy kávy. Přičteme-li k tomu kvalitu kávy, kterou většina českých spotřebitelů nakupuje v supermarketech, tak je výsledkem skutečnost, že většina čechů neví jak má opravdu dobrá káva chutnat.

Příprava zalévané kávy je zcela jednoduchá a rychlá. Do šálku nasypeme namletou kávu, tu spaříme horkou vodou, která by měla mít teplotu přibližně 92 st.°C. Zjednodušeně tuto teplotu získáme tak, že po zevření vody, nádobu odstavíme na 40 sekund a teprve poté kávu zalijeme. Toto je velmi důležité, neboť pokud kávu přelijeme vařící vodou, tak ji znehodnotíme. Nejprve musíme vlít pouze 1 třetinu vody na kávu a zamíchat ji. Potom opatrně dolijeme zbylou část vody, tak aby se namletá káva v šálku příliš nevířila a nezůstal nám kávový soc na hladině. Problémem u českého turka je to, že látky z namleté kávy se do nápoje uvolňují po celou dobu, než kávu vypijeme. To prudce snižuje její kvalitu, neboť po několika minutách se začnou uvolňovat hořčiny a škodliviny, které jsou nežádoucí.