- Štítky blogu
- příprava kávy
- káva
- cappuccino
- espresso
- zrnková káva
- ledová káva
- mikropěna
- latte art
- čerstvá káva
- flat white
- arabica
- našlehání mléka pro cappuccino
- alternativní příprava
- historie kávy
- šlehání mléka
- pákový kávovar
- skladování kávy
- caffé latte
- decaf
- swiss water process
- čerstvě pražená
- zrnková bezkofeinová káva
- macchioato
- dóza na kávu
- caffe latte
- sáček na kávu
- jednocestný ventil
- ristretto
- lungo
- uchování kávy
- doppio
- americano
- sport
- čištění kávovaru
- ruční výroba čokolády
- historie
- pěstování
- zajímavosti
- italská káva
- barista
- rozhovor
- alkohol
- míchaný
- drink
- martini
- karol stýblo
- kakaové boby
- údržba kávovaru
- bean to bar
- Úvod
- BLOG
- zajímavé odkazy
- Rozhovor s baristou Robinem Blaschkem
Rozhovor s baristou Robinem Blaschkem
Je káva zdraví prospěšná? Barista Robin Blaschke patří mezi největší odborníky na přípravu kávy v Česku, je prvním neitalským držitelem titulu Italian coffee trainer a o kávě toho ví jako málokdo. Během rozhovoru na Margit.tv zmínil zásadní otázky: Má káva negativní účinky na zdraví? Jak je to s jejím pitím v těhotenství? Vyplatí se kupovat fair trade a bio kvalitu? Jakým způsobem si nejlépe připravit dobrou kávu doma? Kdo by se měl kávě spíše vyhnout.
Rozhovor můžete sledovat na Margit.TV