Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

V tuto chvíli výhodněji

cena 599,00 Kč (23,96 EUR)
skladem
cena 115,00 Kč (4,60 EUR)
skladem

23. 10. 2017 | příprava KÁVY

Vacuum pot - kávová alchymie

 Vacuum pot

 

 

Historie přípravy kávy ve Vacuum potu se traduje od počátku 19. století a vznikla ve Francii. V současnosti je tato metoda velmi oblíbená v Japonsku - zemi kávových gurmánů. V Česku není příliš známá a je to škoda, protože se jedná o nádherný kávový rituál. Nejen že si připravíte skvělou kávu, ale zároveň předvedete skvělé představení. Buďte si jistí, že každý kdo u vás tuto přípravu uvidí, bude ohromen. Pro vás samotné bude příprava kávy zážitkem který neomrzí.

Principem Vacuum potu jsou dvě propojené skleněné baňky, které jsou umístěny nad sebou. Jsou propojeny trubicí s filtrem.



Postup přípravy:

 

  • Do spodní baňky se nalije voda (může být již předehřátá) a pod ni se umístí hořák.

 

  • Do horní baňky se nasype namletá káva. Pro tuto výjimečnou přípravu kávy zvolíme kvalitní čerstvě praženou kávu, která je umleta na střední hrubost.

 

  • Začneme ohřívat vodu ve spodní baňce. Jakmile se ve spodní baňce začne tvořit pára, vytlačí horkou vodu do horní baňky. Zde dojde k extrakci namleté kávy.

 

  • Kávu s vodou v horní baňce zamícháme a vyčkáme 2 minuty.

 

  • Od spodní baňky se odstraní hořák a spodní baňka se začne ochlazovat, vzniká podtlak a káva z horní baňky je přes filtr nasávána do baňky spodní.

 

  • Chvíli počkáme, až se káva jemně ochladí a můžeme podávat do připravených šálků.

 

 

Nabídka Vacuum potů ZDE:

 

 

Syphon Coffee from Sang-Man Lee on Vimeo.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ