- Štítky blogu
- příprava kávy
- káva
- cappuccino
- espresso
- zrnková káva
- ledová káva
- mikropěna
- latte art
- čerstvá káva
- flat white
- arabica
- našlehání mléka pro cappuccino
- alternativní příprava
- historie kávy
- šlehání mléka
- pákový kávovar
- skladování kávy
- caffé latte
- decaf
- swiss water process
- čerstvě pražená
- zrnková bezkofeinová káva
- macchioato
- dóza na kávu
- caffe latte
- sáček na kávu
- jednocestný ventil
- ristretto
- lungo
- uchování kávy
- doppio
- americano
- sport
- čištění kávovaru
- ruční výroba čokolády
- historie
- pěstování
- zajímavosti
- italská káva
- barista
- rozhovor
- alkohol
- míchaný
- drink
- martini
- karol stýblo
- kakaové boby
- údržba kávovaru
- bean to bar
- Úvod
- BLOG
- kávové nápoje
- Caffé frappé
Caffé frappé
Caffé frappé
řecké frappé je osvěžující kávový nápoj, jehož historie sahá do poloviny minulého století. Těší se velké oblibě a je rozšířen v mnoha zemích světa. Původně se frappé připravovalo pouze z instantní kávy. Skvělé frappé lze však připravit z kvalitního espressa. Rovněž můžete použít kávu z dripperu, french pressu nebo jinou alternativní přípravu kávy.
Pro přípravu caffé frappé potřebujete tyto ingredience :
- espresso – 1 shot (můžete použít i kávu filtrovanou nebo z french pressu)
několik kostek ledu
vychlazené mléko 150 ml
smetana /dle chuti/
cukr /dle chuti/
Příprava caffé frappé
Připravte si espresso z vaší oblíbené čerstvě pražené kávy.
Několik kostek ledu, espresso a vychlazené mléko vložte do šejkru nebo mixéru. Vhodný je i tyčový mixér. Dle chuti můžete přidat cukr a smetanu. Cukr je nutné přidat před mixováním, aby se důkladně rozpustil. Ingredience důkladně promixujte. Pokud přidáte smetanu, tak se nápoj nádherně zjemní a má krémovou chuť.
Podávejte ve vysoké sklenici o objemu 300 ml s brčkem. Do sklenice můžete ještě vložit několik kostek ledu.