Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

V tuto chvíli výhodněji

cena 599,00 Kč (23,96 EUR)
skladem
cena 115,00 Kč (4,60 EUR)
skladem

07. 08. 2018 | příprava KÁVY

Caffé frappé

 

Caffé frappé

 

 

Caffé frappé

řecké frappé je osvěžující kávový nápoj, jehož historie sahá do poloviny minulého století. Těší se velké oblibě a je rozšířen v mnoha zemích světa. Původně se frappé připravovalo pouze z instantní kávy. Skvělé frappé lze však připravit z kvalitního espressa. Rovněž můžete použít kávu z dripperufrench pressu nebo jinou alternativní přípravu kávy.



Pro přípravu caffé frappé potřebujete tyto ingredience :

  1. espresso – 1 shot
  2. několik kostek ledu

  3. vychlazené mléko 150 ml

  4. smetana /dle chuti/

  5. cukr /dle chuti/



Příprava caffé frappé

  1. Připravte si espresso z vaší oblíbené čerstvě pražené kávy.

  2. Několik kostek ledu, espresso a vychlazené mléko vložte do mixéru, nebo použijte ponorný mixér. Dle chuti můžete přidat cukr a smetanu. Cukr je nutné přidat před mixováním, aby se důkladně rozpustil. Ingredience důkladně promixujte. Pokud přidáte smetanu, tak se nápoj nádherně zjemní a má krémovou chuť.

  3. Podávejte ve vysoké sklenici o objemu 300 ml s brčkem. Do sklenice můžete ještě vložit několik kostek ledu.



 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ