- Štítky blogu
- příprava kávy
- káva
- cappuccino
- espresso
- zrnková káva
- ledová káva
- mikropěna
- latte art
- čerstvá káva
- flat white
- arabica
- našlehání mléka pro cappuccino
- alternativní příprava
- historie kávy
- šlehání mléka
- pákový kávovar
- skladování kávy
- caffé latte
- decaf
- swiss water process
- čerstvě pražená
- zrnková bezkofeinová káva
- macchioato
- dóza na kávu
- caffe latte
- sáček na kávu
- jednocestný ventil
- ristretto
- lungo
- uchování kávy
- doppio
- americano
- sport
- čištění kávovaru
- ruční výroba čokolády
- historie
- pěstování
- zajímavosti
- italská káva
- barista
- rozhovor
- alkohol
- míchaný
- drink
- martini
- karol stýblo
- kakaové boby
- údržba kávovaru
- bean to bar
- Úvod
- BLOG
- kávové nápoje
- Espresso tonic
Espresso tonic
Espresso tonic je osvěžující nápoj jako stvořený pro horké letní dny. Dokonale se v něm snoubí hořkost, sladkost a kyselost.
Příprava je zcela jednoduchá. Do sklenice vložíme 2 až 3 kostky ledu a na ně nalijeme 200 ml kvalitního toniku. Připravíme si espresso, které pomalu lijeme přes kostku ledu na hladině. Pokud nalijeme espresso přímo do toniku, nápoj zapění a vznikne vrstva pěny. Pro přípravu espressa doporučejeme čerstvě praženou kávu s vyšší aciditou, například Malawi Pamwamba. Nakonec nápoj ozdobíme kolečkem citronu, nebo větvičkou rozmarýnu. A je hotovo. Ve spodní části sklenice máme nádherně čirý tonic s bublinkami a nad ním vrstvu espressa. Před pitím nápoje je vhodné tonic s kávou pomalu zamíchat.
Dle chuti můžeme dát více nebo méně toniku, případně dát do nápoje dvojité espresso. Přejeme vám osvěžující chuťový zážitek.